Tyhle typy lidí mě štvou nejvíce. Vidí hezký vlak, tak ho jdou sami "vylepšit".
Kdesi v řecku jsem viděl odstavenou parní lokomotivu s jedním vagonem, na kterém bylo z jedné strany nasprejováno "We are artists, not vandals". Když se jim to líbí, tak at si to svoje "umění" kreslí doma po zdech, a neničí tím krásné vlaky.
Zrovna včera jsem byl v německu. Bláhově jsem si myslel, že němci si dokáží své vlaky uhlídat, nebo že jejich "umělci" mají vyhlídnuté jiné prostory, než vlaky, ale to jsem se hodně spletl. Na nádraží ve Wieschlitzu se zrovna míjely dvě soupravy vogtlandbahn SIemens vt 19 (alespon myslím, že se takto jmenují - viz foto). Okolo (nejspíš do depa) projela jiná souprava stejného typu, která byla sprejery zmalovaná doslova od kolejí až po střechu. Byl jsem tím až příliš šokovaný než abych to vyfotil (a taky okolo projel dost rychle).
Nebo si možná vzpomenete na slavnostní poslední jízdu soupravy 81-71 po lince B. Vandal jí přerušil ještě před koncem prvního okruhu tím, že polil čelní sklo soupravy barvou. Bohužel se mu nic nestalo, protože hned po činu zmizel.
Já osobně bych takovým lidem usekl ruce u zápěstí. Když se naučí malovat nohama, tak potom useknout i je. Škoda že to nejde...

- 1-2.JPG (195.98 KiB) Zobrazeno 14 krát

- 2-2.JPG (118.99 KiB) Zobrazeno 14 krát
Bohužel jsem musel oba obrázky zmenšit a zvýšit kompresní poměr, kvůli velikosti přílohy...