Moderátorský panel ]

Jedna z princezen (263)...

Potřebujete-li nějaké informace o cestování vlakem po ČR, případně máte-li nějaké perličky a zajímavosti, pište sem.

Jedna z princezen (263)...

Příspěvekod Derryck v 09 črc 2010 11:12

Mám bohužel smutnou zprávu pro všechny příznivce starých lokomotivních nátěrů - pokud to ještě nevíte, jedna z proncezen, konkrétně 263-001-0 byla již přelakována do nového nátěru, tzv. Najbrtu. Vzhledem k tomu, že koleje ČR brázdí již pouze dva kusy těchto strojů, moc možností k vyfocení druhého stroje ve starém nátěru již nebude.
Proto prosím všechny - kdybyste náhodou někde zahlédli 263 v klasické červenožluté kombinaci a měli tu možnost, vyfoťte ji a foto mi prosím pošlete. Sám mám bohužel neblahý pocit, že již může být pozdě - stroj jsem nějakou dobu v Brně (kde se běžně pohybuje) neviděl, je tedy možné, že se v depu podrobuje přelakování... :?
Derryck
www.brnobve.webgarden.cz
Derryck
Site Admin

Re: Jedna z princezen (263)...

Příspěvekod shitman v 22 srp 2010 11:47

Bohužel již ČD začaly s lakováním do Najbrtu i se soupravami 451. Jednu jsem potkal na trase Praha - Benešov, a musím říct, je to hnus :twisted: .
shitman

shitman.blog.cz
shitman

Příspěvekod Derryck v 23 srp 2010 10:51

shitman píše:Bohužel již ČD začaly s lakováním do Najbrtu i se soupravami 451. Jednu jsem potkal na trase Praha - Benešov, a musím říct, je to hnus :twisted: .

Já zas naOstravě chytil předělanou 460... brzo přibude do galerie na mých stránkách.
Derryck
www.brnobve.webgarden.cz
Derryck
Site Admin

Příspěvekod shitman v 23 srp 2010 14:37

Musím říct že takto vypadaly 451čky asi nejlíp... Bohužel v tomto nátěru jsem ho nikdy osobně neviděl..

http://www.youtube.com/watch?v=xy20NXLe ... =1&index=4
shitman

shitman.blog.cz
shitman

Příspěvekod gyzma v 27 srp 2010 12:41

Souhlasím, tento nátěr 451 sluší nejvíce. Sice se jim nepodařil ten správný odstín modré, ale to nevadí. Zdá se mi to lepší. I tak je smutné, že se našel idiot, který to vysprejoval.
gyzma

Příspěvekod shitman v 28 srp 2010 14:12

Tyhle typy lidí mě štvou nejvíce. Vidí hezký vlak, tak ho jdou sami "vylepšit".
Kdesi v řecku jsem viděl odstavenou parní lokomotivu s jedním vagonem, na kterém bylo z jedné strany nasprejováno "We are artists, not vandals". Když se jim to líbí, tak at si to svoje "umění" kreslí doma po zdech, a neničí tím krásné vlaky.
Zrovna včera jsem byl v německu. Bláhově jsem si myslel, že němci si dokáží své vlaky uhlídat, nebo že jejich "umělci" mají vyhlídnuté jiné prostory, než vlaky, ale to jsem se hodně spletl. Na nádraží ve Wieschlitzu se zrovna míjely dvě soupravy vogtlandbahn SIemens vt 19 (alespon myslím, že se takto jmenují - viz foto). Okolo (nejspíš do depa) projela jiná souprava stejného typu, která byla sprejery zmalovaná doslova od kolejí až po střechu. Byl jsem tím až příliš šokovaný než abych to vyfotil (a taky okolo projel dost rychle).
Nebo si možná vzpomenete na slavnostní poslední jízdu soupravy 81-71 po lince B. Vandal jí přerušil ještě před koncem prvního okruhu tím, že polil čelní sklo soupravy barvou. Bohužel se mu nic nestalo, protože hned po činu zmizel.
Já osobně bych takovým lidem usekl ruce u zápěstí. Když se naučí malovat nohama, tak potom useknout i je. Škoda že to nejde...
1-2.JPG
1-2.JPG (195.98 KiB) Zobrazeno 14 krát

2-2.JPG
2-2.JPG (118.99 KiB) Zobrazeno 14 krát

Bohužel jsem musel oba obrázky zmenšit a zvýšit kompresní poměr, kvůli velikosti přílohy...
shitman

shitman.blog.cz
shitman

Příspěvekod Derryck v 28 srp 2010 14:44

shitman píše:... se zrovna míjely dvě soupravy vogtlandbahn SIemens vt 19 (alespon myslím, že se takto jmenují - viz foto).

Myslím, že se tak jmenují a říká se jim "Sprinter". Povolená velikost příloh byla zvětšena na max. 5MB pro jeden příspěvek, obvykle se ale na fórum nemají vkládat obrázky větší než 800 x 600 Pixelů (zde to lze, ale je to zbytečný luxus)
Derryck
www.brnobve.webgarden.cz
Derryck
Site Admin

Příspěvekod shitman v 29 srp 2010 19:14

Tyto obrázky mají stejně víc než 800x600... Ale psalo mi to sem chybovou zprávu o překročení velikosti souboru... Co je zajímavé, ted už jde přidat původní foto o velikosti přes 1mb a rozlišení 3264x2448...
xx26082010850.JPG
shitman

shitman.blog.cz
shitman

Příspěvekod Derryck v 05 zář 2010 19:01

shitman píše:Tyto obrázky mají stejně víc než 800x600... Ale psalo mi to sem chybovou zprávu o překročení velikosti souboru... Co je zajímavé, ted už jde přidat původní foto o velikosti přes 1mb a rozlišení 3264x2448...

Přečti si můj předchozí příspěvek znovu a pořádně a to, co ti přišlo zajímavé, bude najednou pochopitelné. ;)
Derryck
www.brnobve.webgarden.cz
Derryck
Site Admin

Příspěvekod shitman v 05 zář 2010 20:07

Dobrá dobrá.. Chybička se vloudila :D Ale stejně mi to předtím nedovolilo přidat větší přílohu... Nee já už radši mlčim :D jenom - Sprinter je vytvořen pro BVE, což..? Kdysi jsem nějaký viděl (myslím, že z Chorvatska) a byl to docela humus :oops: .
shitman

shitman.blog.cz
shitman

Zpět na Informace a perličky