Moderátorský panel ]

Váš názor...

Narazíte-li při brouzdání internetem na zajímavé novinky (tratě, vlaky), podělte se svůj nález také s ostatními...

Váš názor...

Příspěvekod Derryck v 27 črc 2010 10:13

Jaký další stroj by se podle vás měl objevit ve vozovém parku českého openBVE? Mám nyní na mysli externí pohled... rozhoduji se, který stroj začnu tvořit a vy máte možnost svým názorem ukázat, o jaký stroj by byl zájem.:-)
Derryck
www.brnobve.webgarden.cz
Derryck
Site Admin

Re: Váš názor...

Příspěvekod Podhola v 29 črc 2010 20:05

V magazínu ČD PRO VÁS č.7/2010 je představena nová ČD 380 vč. fotografie panelu a tak kdybych to bral podle sebe, hlasoval bych pro tento stroj. Ale kdybych to bral podle svého vnuka, musel bych hlasovat pro "žehličku", dvě hezké - jedna modrá a druhý červená - jezdí mezi Ústím nad Orlicí a Lichkovem. A možná by "žehlička" byla i z hlediska exteriéru snadnější, je přece jen hranatější.
Podhola
P.S. Jen aby něco podobného nejezdilo v Polsku ...
Podhola

Příspěvekod Derryck v 30 črc 2010 10:00

Co se týká žehličky, tak tu bych si určitě fotil spíše v Brně (jezdí tu jedna modrá), nebo bych samozřejmě se svolením autora mohl použít i fotografie od někoho jiného.:-) Na 380 mám k dispozici komplet fotky na exteriér a také foto panelu, ale ani jedno nemá takovou kvalitu, jakou bych si představoval. Pro začátek by to snad stačilo. Problém je v tom, že si netroufám na panel, ten jsem nikdy nedělal... již jsem zkoušel zlanařit jednoho z kolegů, ale ten si není jistý, zda by panel zvládal na úrovni, kterou vžaduje openBVE... chtěli bychom totiž fullcab.

Máte možnost foto panelu naskenovat a zaslat mailem?
Derryck
www.brnobve.webgarden.cz
Derryck
Site Admin

Příspěvekod shitman v 30 črc 2010 19:34

Já osobně musím říct, že mi zoufale chybí jakési "městské" vozy... Velmi bych uvítal např. soupravu M1 nebo 81-71M.. U té druhé by se bohužel muselo začínat od nuly, u M1 je alespoň panel a datka (myslím že od M. Finkena, ale nevím to jistě), ale nevím, jestli by autor dal povolení k dalšímu šíření i s ext. pohledem...

Jinak myslím že po česku jezdí spousta krásných tramvají :) , a nikde jsem si nevšiml např. staré české Tatry T3. Ovšem opět od nuly.

Jinak také musím říct, že hodně postrádám staré české motorové jednotky (bohužel mi ted úplně vypadlo číslo; jsou to ty staré lokálky které se renovovaly na Regionovy) a staré české pantografy 451 (452) nebo nové CityElefanty (tuším 471-971). Potom by také nebylo na škodu udělat exteriér pro Pendolino (680).

Takže asi tak ;) .
shitman

shitman.blog.cz
shitman

Příspěvekod gyzma v 30 črc 2010 21:08

Skenování z časopisu za moc nestojí. Grafika není tak dokonalá jak se zdá. To je má zkušenost.

8171 stojí u mě v dílně rozdělaná. Odradily mě fotografie špatné kvality. Nikdy nestavím objekt zvlášť, ale rovnou s texturami. Pokud je někdo schopen dodat fotky za denního světla, možná mě to donutí něco stvořit.

M1 je také od začátku. O tom skvostu z německa bylo napsáno dost. Dělal to Finken a radil mu někdo z Čech. Docela paradox. Celé je to špatně a 2D cab dnes nefrčí.

T3 jsou pěkná vozidla, ale mě se nikde nepodařilo najít slušný plánek. Navíc absence otočného podvozku u openBVE by znemožňovala vozidlu jezdit v prudkých obloucích. Leda to řešit jako u pokusné 749, tedy jedna T3 jako 3 vozidla. Docela prasárna.

810 někdo možná dělá:-)

680, to je také od nuly:-)

Polsko beru jako srandu :lol: Sice mě to pěkně štvalo, ale co, nebudem si znechucovat to co máme rádi. To taky dva puberťáci z Prahy zkonvertovali (blbě) stanice metra z BVE do Trainz a nyní si je můžete stáhnout z VIP sekce za 10 Kč nebo za 50 Kč. Jo, takhle se vydělává. To je dnešní mládež :D
gyzma

Příspěvekod Derryck v 31 črc 2010 11:57

Pokud se jedná o 810, tak k té mám bohužel smutnou zprávu. Autor ji má téměř hotovou, ale (nevím z jakého důvodu) chybí nápravy.
Již jsem se s autorem domlouval, aby mi pokud si neví rady, vůz zaslal k dokončení, ale zatím mi nic nedorazilo... už mohla dávno jezdit :(
Derryck
www.brnobve.webgarden.cz
Derryck
Site Admin

Příspěvekod shitman v 31 črc 2010 16:35

U 8171M a M1 je to škoda. Ovšem já jsem vždy (možná až příliš) nakloněný prozatimnímu řešení, a tak myslím, že by se čistě teoreticky k té M1 (a 680) daly použít panely z předchozích verzí. Ovšem je to jen můj názor :) .

Bohužel jsem se 749 ještě neměl tu čest... Doufejme že se otočného podvozku dočkáme někdy v dalších verzích openBVE.

Doufejme že autor 810 svůj rozpracovaný vůz pošle... Byla by škoda kdybychom přišli o tak pěknou soupravu :) . Jinak kdysi jsem narazil na jakýchsi stránkách na vlak 810 pro BVE2, ovšem byl opravdu dost zmršený... Ten bych nebral jako "alternativu" ani já :D .

Myslím, že brát Raveho jako kašpárka na poli je asi tak nejlepší, správně jsi řekl, že si přece nějakým (nechci říct co :D ) nebudeme kazit naší oblíbenou činnost... A to víš, mladí dnes nemají peníze :D .
shitman

shitman.blog.cz
shitman

Příspěvekod gyzma v 01 srp 2010 12:46

Otočný podvozek je zkušebně uveden v prosinci 2008: http://www.bve-cz.net/archiv/2008/news_12.html

Že by 810 neměla mít podvozek, který nebude dodělán, o tom nic nevím. Myslím, že ten kdo ji dělá, tak si ji určitě dokončí ;) To já bych pak taky mohl posílat své nedodělávky. Ono navázat na původní model není jenoduché.
gyzma

Příspěvekod Derryck v 02 srp 2010 13:17

gyzma píše:Že by 810 neměla mít podvozek, který nebude dodělán, o tom nic nevím. Myslím, že ten kdo ji dělá, tak si ji určitě dokončí ;) To já bych pak taky mohl posílat své nedodělávky. Ono navázat na původní model není jenoduché.

Však ať si ji dokončí, já mu ji neberu. Jen že už mohla být. ;)
Toho, že ty bys něco poslal, se nebojím - máš příliš velký strach, že bych ti to pokazil. :lol:
Derryck
www.brnobve.webgarden.cz
Derryck
Site Admin

Příspěvekod shitman v 02 srp 2010 16:39

Derryck píše:Toho, že ty bys něco poslal, se nebojím - máš příliš velký strach, že bych ti to pokazil. :lol:

I like this ;) .
shitman

shitman.blog.cz
shitman

Další

Zpět na Novinky v simulátoru