Napadla mne otázka - jak jste spokojeni s kvalitami služeb ČD?
Sám za sebe odpovím - v posledních pár měsících se kvalita mírně zlepšila; záchody méně zapáchají, klimatizace v první třídě funguje, personál se chová vcelku příjemně.
Ale:
1) Někdy se mi zdá, že organizace přepravy je naprosto nulová, jinak nevím, proč by si někdo dovolil přistavit rychlík 5 minut před odjezdem.
2) Výluky jsou velkou bolestí, i když na druhou stranu uznejme, že určitá technická údržba tratí je nevyhnutelná.
3) Někteří zaměstnanci ČD by měli více používat mozek -> neposílat na méně vytížené linky soupravy o více vozech než na linky, které praskají ve švech.
4) Vadí mi Najbrt, také proto fotografuji současné stroje, abychom na ně v současné podobě měli nějakou památku.
Z výše zmíněných důvodů si myslím, že je dobře, že na naše železnice budou vpuštěnsy soukromé společnosti. Zvýší to bezesporu hospodářskou soutěž a mohlo by se snad dokonce stát, že některé tratě, které to velmi potřebují (např. Brno-Přerov) budou konečně zdvojkolejněny a opraveny a stanou se tak důstojnou konkurencí pro dálnice a automobilovou přepravu. Otázkou však je, zda a kdy se toho dožijeme, neboť jak je známo, v našich končinách peníze často, rády a hlavně záhadně mizí...